Gyorsan, valami hideget – fagyi főzés nélkül!

Lassan állandóan munkában van a fagyigépünk, hogy ilyen hirtelen beköszöntött a nyár. Nagyon szeretem a tojásalapú fagyikat, de ha hirtelen kedvünk támad valami jéghideg finomságot enni, jobban járunk egy főzés nélküli fagylalttal.

Persze nem a zacskós verzióra gondolok, hanem az úgynevezett Philadelphia-style változatra, ami a nevében szereplő krémsajtot nem tartalmazza, van viszont benne jócskán tej, tejszín, illetve jelen esetben sűrített tej.

A hozzá készült csokoládéöntet szintén körülbelül 5 perc munkát igényelt – az eredmény pedig egy tökéletesen bársonyos krém, amiből egy adagot sosem árt készenlétben tartani a hűtőben. Ennek a receptje természetesen a fagyi-guru David Lebovitz könyvéből származik.

Főzés nélküli vaníliafagyi

3,5 dl tejszín

4 dl tej

1 tubus sűrített tej

1 vaníliarúd kikapart belseje

2 banán

A tejet, a tejszínt és a sűrített tejet összekevertem – hűteni nem is kellett, mert a hűtőből vettem elő mindent. Hozzátettem a vaníliát és már mehetett is a fagyigépbe. Mielőtt elérte volna a tökéletes állagot a két összeturmixolt banánt is beleöntöttem.

Gyors csokoládéöntet

2,5 dl víz

50 g jó minőségű, cukrozatlan kakaópor

125 ml kukorica-maláta szirup (bio boltokban kapható – ennek hiányában helyettesíthető Golden Syruppal, glükózsziruppal, vagy mézzel)

60 g étcsokoládé

1 ek nádcukor

A hozzávalókat vízgőz felett összeolvasztottam, és rövid pihenő után a hideg fagyira locsoltam. Isteni párosítás!

Lebovitz “kis fekete ruhaként” emlegeti ezt a csokoládészószt, aminek mindig muszáj otthon lennie és bármilyen alkalomra bevethető. Persze már megint igaza van.

N.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük